Zeister Vrijwilligersprijzen uitgereikt

08-12-2023
450 keer bekeken

Op 7 december, de 'Dag van de Vrijwilliger', reikten we samen met onze partners van SOZW en Van Tellingen-Pul de Zeister Vrijwilligersprijzen uit. Benieuwd wie de winnaars zijn? Lees hier verder!

Met bijna 100 aanwezigen was het een gezellige drukte in het Torenlaan Theater. Wethouder Laura Hoogstraten maakte de winnaars bekend en reikte de prijzen uit.

De Zeister Vrijwilligersprijzen zijn in het leven geroepen om al het harde werk van vrijwilligers in Zeist te waarderen. Eigenlijk zouden alle vrijwilligers wel een prijs verdienen. Donderdagavond werd ook al snel duidelijk dat vrijwilligers en organisaties onderling elkaar het beste gunnen en dat er mooie verbindingen tussen de verschillende organisaties bestaan! 

De prijzen werden uitgereikt in vier categorieen.

Categorie Individueel: Vrijwilliger van het jaar!
In deze categorie waren drie genomineerden:
Theo de Vries - Wijkinloophuis Kerckebosch
Marischka Verbeek -  Weggeefwinkel Zeist
Anne Welling - Leger des Heils 

Alle vrijwilligers waren overdonderd door de nominatie zelf. De aandragers van de genomineerden noemden hun bescheidenheid en hun passie voor wat ze doen. Het stemmende publiek heeft uiteindelijk Marischka Verbeek als winnaar aangewezen.

Marischka Verbeek - Vrijwilliger van het jaar met wethouder Laura Hoogstraten


Categorie Cultuur
Naast de individuele prijs zijn er drie groepscategorie├źn. Waarvan de eerste 'cultuur' is. In deze categorie waren dit jaar twee organisaties genomineerd door de jury: 
Internationaal Liedfestival Zeist
't Gilde Zeist - Rondleidingen

Beide organisaties leveren een bijzondere bijdrage aan de samenleving en kenmerken zich door een zeer hechte groep vrijwilligers, die het ook buiten de vrijwilligerstaken om samen heel gezellig heeft. Het bereik van 't Gilde Zeist - Rondleidingen is heel groot onder bezoekers die uit het hele land en soms zelfs de hele wereld komen. De vrijwilligers van 't Gilde zetten Zeist op de kaart. Het Internationaal Liedfestival heeft dan weer een aanzienlijke impact op muzikaal plezier in de gemeente Zeist. Niet alleen tijdens het festival, maar juist ook daarbuiten en met verschillende doelgroepen waaronder kinderen. Toch kan er maar 1 de winnaar zijn. De publieksjury stemde voor 't Gilde Zeist - Rondleidingen.
 

Vrijwilligers 't Gilde Zeist met wethouder Laura Hoogstraten.


Categorie Maatschappelijk
De tweede categorie bij de Zeister Vrijwilligersprijzen is de categorie 'maatschappelijk'. Hier waren de drie genomineerden:
Kringloop Zeist - Atelier
Voedselbank Zeist - Chauffeurs
De Weggeefwinkel Zeist

Hier kenmerken eigenlijk alle genomineerden zich aan de hand van een duidelijk thema: Armoedebestrijding. De Atelier-vrijwilligers van de Kringloop hebben vanaf het begin van de energiecrisis ingezet op het maken van goede gordijnen voor huishoudens die wel een extra maatregel kunnen gebruiken voor het terugdringen van hun energierekening. De chauffeurs van de Voedselbank rijden 6 dagen per week de hele gemeente door om producten die zijn ingezameld voor de Voedselbank op te halen en soms ook te verspreiden onder de mensen die dat nodig hebben. En de Weggeefwinkel levert een grote bijdrage voor inwoners van Zeist die niet genoeg geld hebben om kleding te kopen of hun huis in te richten met basismeubels. Ook hier maakte de publieksjury een keuze en de winst ging naar de Chauffeurs van Voedselbank Zeist!

Chauffeurs - Voedselbank Zeist met wethouder Laura Hoogstraten.


Categorie Zorg en Welzijn
Ten slotte werd ook nog de prijs uitgereikt in de categorie Zorg en Welzijn. De genomineerden:
De vrijwilligers van Austerlitz Zorgt
Stichting Lobbus
Warande - Heerewegen.

Waar Warande Heerewegen een specifieke doelgroep bedient met een enthousiast team vrijwilligers is Austerlitz Zorgt juist gefocust op een bredere groep wat ook de sociale cohesie van een heel dorp ten goede komt. Stichting Lobbus richt zich dan weer in een korte intensieve periode op een onvergetelijke vakantie voor de basisschooljeugd; juist ook als het vanuit huis door allerlei omstandigheden niet lukt om op vakantie te gaan. De drie organisaties verschillen van elkaar, maar duidelijk is dat de vrijwilligers die betrokken zijn een groot hart hebben voor wat ze doen en met elkaar bereiken. Hier koos de publieksjury voor Stichting Lobbus!

Stichting Lobbus met wethouder Laura Hoogstraten


Wij kijken terug op een zeer geslaagde uitreiking en kijken uit naar volgend jaar!

Afbeeldingen

Kunnen wij je verder helpen?

Het team van de vrijwilligerscentrale staat voor je klaar. Voor al je vragen rondom vrijwilligerswerk neem contact met ons op.

Mail ons op:
info@vczeist.nl

 

Volg ons online

         

 

 
Cookie-instellingen