Gezelschap

306 keer bekeken

Vrijwilliger Thuis is het centrale loket in Zeist waar iedereen die hulp van een vrijwilliger nodig heeft, terecht kan. Dit loket wordt beheerd door de Vrijwilligerscentrale. De hulpvrager wordt door ons doorverwezen naar het meest passende hulpaanbod. Zo voorkomen we dat je van het kastje naar de muur wordt gestuurd.

Zelf hebben we geen vrijwilligers die we inzetten voor Vrijwilliger Thuis.

Met behulp van onderstaande iconen hebben we organisaties onderverdeeld in verschillende categorieën. Heb je hulp nodig, dan kun je via onderstaande iconen de contactgegevens vinden van de organisatie die je kan helpen met je hulpvraag. Kom je er niet uit, spreek dan een terugbelverzoek in op 030 267 77 86 of mail naar info@vczeist.nl. Dan nemen we contact met je op, bespreken je vraag en verwijzen je vervolgens door naar de juiste organisatie.

Is er meer nodig? 

Is er naast de inzet van een vrijwilliger meer nodig? Dan kan je contact opnemen met de gemeente Zeist. Betreft het een gezinssituatie met minderjarige kinderen dan kan je met al je vragen terecht bij het Centrum voor Jeugd en Gezin via info@cjg.zeist.nl of 030 820 02 27
Zijn er geen kinderen betrokken maar heb je wel hulp nodig? Neem dan contact op met het Sociaal Team via zeist@zeist.nl of 14030

 

Zoveel mensen zoveel wensen: er zijn tal van redenen waarom iemand op zoek kan zijn naar gezelschap.

De één is op zoek naar iemand met wie hij een praatje met een kop koffie of thee kan maken. Een ander heeft extra hulp nodig bij het uitvoeren of oppakken van een hobby, thuis of op locatie. Weer een ander zoekt gezelschap om een stok achter de deur te hebben om in beweging te komen en te blijven. Wat de reden ook is, op deze pagina tref je een overzicht van al die verschillende mogelijkheden die organisaties in Zeist bieden als het aankomt op gezelschap. 

Algemene Seniorenvereniging Zeist
Belangenbehartiging, het bevorderen van maatschappelijke participatie, het organiseren van sociale activiteiten en het geven van voorlichting, hulp en advies. Doelgroep: senioren van vijftig+ tot honderd+.

contact
Hans Burgmans
06 29583606
c.j.l.burgmans@gmail.com
seniorenzeist.nl

 

 

Gedeelde levens
Mensen met een psychiatrische aandoening of verstandelijke beperking de mogelijkheid bieden om, op basis van wederkerigheid, aan te schuiven bij gastgezinnen.

contact
Esna
030 2369320
06 28415105
info@gedeeldelevens.nl
gedeeldelevens.nl

 

 

Gilde Zeist Helpt
Voor mensen die niet meer het huis uit kunnen is het mogelijk een hobbymaatje aan te vragen. Een hobbymaatje komt regelmatig een dagdeel bij je thuis om samen met jouw hobby bezig te zijn of, als u dat wilt, zelf te leren je hobby onder de knie te krijgen.

Contact
Hein Teuwen
06 31995748 (ma-do 9.30-12.00)
info@gildezeist.nl
thuishobbyzeist.123website.nl

 

 

Handjehelpen
Vrijwilligers en stagiaires worden als maatje ingezet in de thuissituatie bij kinderen en volwassenen met een beperking (psychisch en lichamelijk), chronische ziekte en voor mantelzorgers die zelf maatjesondersteuning kunnen gebruiken. Uitgangspunt is altijd de behoefte van de hulpvrager. 

contact
algemeen nummer
06 33019988
n.wartenberg@handjehelpen.nl
handjehelpen.nl

 

 

Humanitas Telefooncirkel
Een vrijwilliger start iedere dag van de week de cirkel. Vervolgens bellen de deelnemers elkaar en de cirkel eindigt weer bij de vrijwilliger. Dit neemt ongeveer een half uur in beslag. Neemt er iemand niet op, dan wordt actie ondernomen.

contact
Algemeen 06 35122389
Chuck van Loenen 06 35122767
heuvelrug@humanitas.nl 
humanitas.nl

 

 

Humanitas Vriendschappelijk Contact 
Een vrijwilliger gaat op bezoek voor onder andere een praatje, een spelletje, een ommetje langs de winkels of waarheen wenselijk. Samen kunnen ze ook op zoek gaan naar blijvende nieuwe contacten of deelname aan activiteiten.
Doelgroep: mensen die behoefte hebben aan een betekenisvol contact.

contact 
Algemeen 06 35122389
Chuck van Loenen 06 35122767
heuvelrug@humanitas.nl
humanitas.nl

 

 

KBO-PCOB
KBO-PCOB organiseert vele activiteiten voor de leden, ook vaak in samenwerking met ASZ. De Lief en Leed club heeft regelmatig contact met leden.

Contact
Lia van Dijk
lia.van.dijk@planet.nl
kbo-pcob.nl

 

 

Kerk & Samenleving: Iedereen telt mee
Een vrijwilliger inzetten, trouw en langdurig, om de ander tevoorschijn te luisteren. Doelgroep: mensen die in een sociaal isolement verkeren of daarin dreigen te geraken.

contact 
Marianne Krijgsman
06 53103578
zeistwest@kerkensamenleving.nl
wijkinloophuizen-zeist.nl

 

 

Luisterlijn
Dag en nacht een luisterend oor.

contact
030 - 294 33 44
luisterlijn.nl 

 

 

MeanderOmnium: Aysma
Aysma is een vrouwengroep bestaande uit migranten vrouwen ouder dan 65 jaar in Zeist-West. Ze organiseren verschillende activiteiten: sport, koken, moestuin, speeltjes, lezingen en culturele uitstapjes voor jong en oud.

contactpersoon 
Leyla Ajjaj
06 42572581
l.ajjaj@meanderomnium.nl
meanderomnium.nl

 
 
 

 

Contact bij eenzaamheid, zorgen of andere welzijnszaken
De medewerkers van MeanderOmnium zitten klaar voor iedereen met vragen of behoefte aan een luisterend oor, op werkdagen tussen 9.00 en 13.00 uur. 

contact 
030 6940400
meanderomnium.nl

 

 

Met je hart
Stichting met je Hart is gericht op ontmoeting van ouderen. Met je hart werkt samen met lokale restaurants.

Contact
Renske Mulder 
renske@metjehart.nl
metjehart.nl

 

 

Mijn leven 2.0
Mijn Leven 2.0 is een initiatief om de zelfredzaamheid te stimuleren van mensen met een ziekte of fysieke beperking om zo psychosociale problemen en eenzaamheid te voorkomen. Mijn leven 2.0 biedt een online magazine met inspirerende verhalen en video’s van ervaringsdeskundigen over belangrijke inzichten die zij hebben opgedaan en de impact daarvan op hun leven. Er is een verwijsservice die helpt bij het vinden van psychosociale hulpverleners met expertise op het gebied van leven met ziekte en fysieke beperkingen. En er is een (online) mini-coaching Stap in je Leven 2.0, van ervaringsdeskundigen, voor ervaringsdeskundigen.
 

 

Nextdoor
Een app waar je eerst een account voor moet aanmaken. Daarna kun je oproepen plaatsen die de mensen in je buurt kunnen zien die ook de app hebben. Gratis te gebruiken.

Contact
nextdoor.nl

 

 

NPV - Buddyzorg
Ondersteuning aan mensen die ongeneeslijk ziek zijn en aan hun naasten, door de komst van een buddy-vrijwilliger. Deze buddy kan naast praktische hulp ook emotionele steun, afleiding en gezelligheid bieden. Je bepaalt samen met de Buddy wat je wil gaan doen: praten, wandelen, boodschappen, fietsen of ergens een kop koffie drinken.

contact
Anja Oosterhoff of Janine Jonker
06 10515337
06 53532418 
info@npvzeist.nl
npvzeist.nl

 

 

NPV / VPTZ - Palliatieve / terminale zorg
Onze deskundige vrijwilligers zijn er voor mensen in de laatste levensfase of stervensfase en voor hun naasten. Ze bieden tijd, aandacht en ondersteuning. Dit geeft mantelzorgers de mogelijkheid om op adem te komen en het vol te houdenWij doen dit bij mensen thuis en in instellingen. Alle dagen en dagdelen zijn bespreekbaar.

contact
Anja Oosterhoff of Janine Jonker
06 10515337
06 53532418 
info@npvzeist.nl
npvzeist.nl

 

 

Stichting O'mama's
Met veel liefde en passie zijn Lorraine en Suzanne en hun team van vaste vrijwilligers, de missie aangegaan; mama's en oma's van alle lagen in de samenleving met elkaar in verbinding brengen. Hiervoor organiseert de stichting diverse grote en kleinschalige activiteiten en evenementen.
Het O'mama's Café is onderdeel van Stichting O'mama's en is ontstaan om de verbintenis tussen oma's en mama's te versterken. De kinderen mogen mee naar het O'mama's Café en daarvoor is wat te spelen en te drinken. 

contact
Lorraine van Kolfschoten
Suzanne Hofstede
contact@omamas.nl 
omamas.nl

 

 

OOPOEH
OOPOEH staat voor: senioren helpen aan meer gezelschap en beweging, honden helpen aan de aandacht en verzorging die zij nodig hebben, en baasjes helpen aan een betrouwbare oppas. We zijn géén commerciële oppasdienst of uitlaatcentrale.

contact 
Frida
020 7853745
frida@oopoeh.nl
oopoeh.nl

 

 

POWER
POWER Veerkracht op Leeftijd is een initiatief voor én door senioren die elkaar willen inspireren om het ouder worden op een positieve manier te beleven. Door workshops komen senioren met elkaar in contact en werken ze aan de kunst van het ouder worden. En wie wil, ontmoet elkaar daarna in één van de POWER-kringen in Zeist.
 

 

Rode Kruis
Heb je een luisterend oor, advies of extra hulp nodig omdat je in quarantaine of thuisisolatie zit? Dan kun je contact opnemen met de Rode Kruis Hulplijn. Dit nummer is van maandag t/m vrijdag bereikbaar tussen 9.00 – 21.00 uur en op zaterdag tussen 10.00-16.00 uur.

contact
070 4455 888
rodekruis.nl

 

 

Senior Support
Zet zich in om contacten tussen mensen en de maatschappij te herstellen, het welzijn te bevorderen en de eenzaamheid te bestrijden. Senior Support brengt mensen samen door dagjes uit en gezelschapsmomenten bij senioren thuis.
 

 

 
 

Signaalpunt Zeist tegen Eenzaamheid
Ken je iemand die eenzaam is, of voel jij je af en toe eenzaam? Neem dan contact met ons op via onderstaand telefoonnummer of website, of loop even binnen bij één van de wijkservicepunten.

 

 

Steunpunt Mantelzorg - Bezoekdienst
Vrijwilligers van de Bezoekdienst ontlasten de mantelzorger. Ze bieden gezelschap, doen een spelletje met de zorgvrager, gaan even samen naar buiten, of maken een praatje. De Bezoekdienst is er voor mensen die thuis wonen en staat ook open voor mensen met (beginnende) dementie.

contact
Ams Slemmer
030 6925319
a.slemmer@meanderomnium.nl
mantelzorgzeist.nl

 

 

Vrienden van het Binnenbos
Organiseert laagdrempelige contactmomenten, zoals de "Gouden Koffie". Deze is elke dinsdag van 10.00 - 12.00 uur in ontmoetingscentrum Binnenbos. Ook is er de mobiliteitsdienst ‘De Gouden Koets’, voor ouderen die slecht ter been zijn.

contact
Aloys ter Steege
06 53779563
Aloystersteege@ziggo.nl
ontmoetingscentrumbinnenbos.nl

 

 

De Zonnebloem Vrijwillig Huisbezoek
Aandacht en gezelligheid geven aan mensen met een fysieke beperking die behoefte hebben aan aanspraak of er wel eens uit willen. Doelgroep: mensen 18+ met een fysieke beperking.

contact
Gerrie Pouwelse
030 6020888
gerrie@pouwelse.net
zonnebloem.nl

 

Afbeeldingen

Kunnen wij je verder helpen?

Het team van de vrijwilligerscentrale staat voor je klaar. Voor al je vragen rondom vrijwilligerswerk neem contact met ons op.

030 267 77 86
info@vczeist.nl 

Volg ons online

         

 
Cookie-instellingen
Cookie-instellingen sluiten

Cookie-instellingen wijzigen

Deze website maakt gebruik van cookies. Cookies worden onder andere gebruikt voor het bijhouden van statistieken, het opslaan van voorkeuren, het optimaliseren van deze website, de integratie van social media en marketingdoeleinden. Lees meer over cookies en jouw privacy in ons cookieverklaring. Wij gebruiken de hieronder genoemde soorten cookies.


Deze cookies gebruiken we om de basisfuncties van deze website te kunnen laten draaien en om inzicht te krijgen in het gebruik. Deze cookies verzamelen nooit persoonsgegevens. Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en worden daarom altijd geplaatst.

Deze cookies verzamelen gegevens zodat we inzicht krijgen in het gebruik en deze website verder kunnen verbeteren.

Indien u deze toestaat, worden deze cookies gebruikt door aanbieders van externe content die op deze website kan worden getoond. In sommige gevallen gaat het daarbij om marketing- en/of tracking cookies, die het gedrag van bezoekers vastleggen en op basis daarvan gepersonaliseerde advertenties tonen op andere websites.