"Het is een passie geworden om mensen blij te maken." 

09-01-2024

Na 49 jaar werken voor de organisatie van DA was het werkzame leven voor Ria toch nog niet helemaal klaar. Enkele jaren na haar pensioen werd ze door een medewerker van de Weggeefwinkel benader of vrijwilligerswerk niet iets voor haar zou zijn. 

"In het begin dacht ik, nee, dat is niks voor mij. Maar hij bleef aandringen dat het wel iets voor mij was. Dus zo ben ik in dit winkeltje terechtgekomen." 

Het winkeltje waar Ria sinds drie jaar werkt, is een onderdeel van de Weggeefwinkel. In het winkeltje worden artikelen tegen kleine prijsjes verkocht. Ria zit daar achter de kassa en helpt met het uitzoeken van binnengekomen kleding. "Bij de kleding die wordt binnengebracht, zoek ik naar leuke kleding die nog een beetje verkoopbaar is. De kleding wordt verkocht voor 3 euro en de jassen voor 5 euro." Overige kleding, die soms zijn beste tijd gehad heeft, wordt gratis weggegeven. 

Op de vraag of Ria zaken uit haar vorige werk ook nog kan toepassen in haar vrijwilligerswerk antwoord ze: "Het is hier compleet anders. Ik zat natuurlijk bij een commercieel bedrijf, waar het voornamelijk ging over winst maken. Dat is hier niet van toepassing. De inkomsten zijn bedoeld om de energierekening en andere belangrijke zaken te kunnen betalen." 

De doelgroep waarvoor Ria werkt zijn voornamelijk vluchtelingen. Het contact met haar klanten vindt Ria fijn. "Mensen vragen natuurlijk wel eens dingen over bepaalde artikelen. Ik help bijvoorbeeld als ze een bepaalde maat kleding zoeken. We hebben ook wel korte gesprekken, maar vaak is het daar te druk voor en moet ik opletten in de winkel." Ook met haar collega's heeft Ria goed contact.  "Ik ben goed bevriend met een aantal collega's. Als we een avond bij elkaar zijn, hebben we het de hele avond over de Weggeefwinkel. Het is een soort passie geworden. Om mensen blij te maken, om ze met een tas vol spullen naar huis te laten gaan." 

Ria kan het doen van vrijwilligerswerk van harte aanbevelen. "Het maakt je blij. Je doet wat voor een ander zonder winstbejag." 

 

 

 

 

 

Afbeeldingen

Kunnen wij je verder helpen?

Het team van de vrijwilligerscentrale staat voor je klaar. Voor al je vragen rondom vrijwilligerswerk neem contact met ons op.

Mail ons op:
info@vczeist.nl

 

Volg ons online

         

 

 
Cookie-instellingen