“Kom maar hoor, volgens mij kun je het best”

21-08-2023

Hanneke is zorgvrijwilliger bij hospice Heuvelrug. "Al jaren leek het mij mooi om dit werk te mogen doen. Het ontbrak mij echter lang aan tijd, maar ook aan durf om mij hiervoor aan te melden. "

Toen er ruimte vrijkwam in mijn agenda, was er, tijdens een open middag, gelegenheid om het hospice te bezoeken, om de sfeer te ervaren en met vrijwilligers te spreken. Na afloop gaf één van de vrijwilligers mij nog een steuntje in de rug: “Kom maar hoor, volgens mij kun je het best”. En dat is tekenend voor het personeel en de vrijwilligers van het hospice: positief, samenwerkend en elkaar ondersteunend. Elke week kom ik graag naar het hospice toe.

Waarom hospice Heuvelrug?
Nog steeds ervaar ik het hospice als een mooie omgeving waar rust, ruimte en aandacht is voor onze gasten en hun familie. Wat mooi dat ik daar aan mee mag werken. En wat leer ik veel! Niet alleen (ADL) zorg geven, maar ook zorg geven in de vorm van luisteren, een mooie verzorgde lunch maken, of een hand vasthouden. Op een plek waar mensen afscheid nemen van hun leven en hun dierbaren. Ieder op zijn eigen wijze, met zijn eigen achtergrond, religie en levensverhaal. Een plek waar veel verschillende emoties worden ervaren: spanning, verdriet, maar waar ook liefde is en opbeurende woorden zijn. Waar toegeleefd wordt naar een feestelijk moment of een ‘wens-uitje’ en waar ook gelachen kan worden. Daar draag ik graag mijn zorg-steentje aan bij.

Wil jij ook zorgvrijwilliger worden? Ga dan naar Zorgvrijwilligers hospice Heuvelrug - Vacaturebank (vrijwilligerscentralezeist.nl)

Afbeeldingen

Kunnen wij je verder helpen?

Het team van de vrijwilligerscentrale staat voor je klaar. Voor al je vragen rondom vrijwilligerswerk neem contact met ons op.

Mail ons op:
info@vczeist.nl

 

Volg ons online

         

 

 
Cookie-instellingen