Ik heb heel gauw mijn draai gevonden

10-08-2023

Yvonne van den Brink is vrijwilligster bij de Wereldwinkel in Zeist. "Heerlijk gevoel als een klant tevreden de deur uit gaat."

"Al een poosje liep ik – als freelancer met soms tijd over – te denken over vrijwilligerswerk. Als dierenliefhebber gingen mijn gedachten meteen uit naar een dierenasiel, maar ik zag mezelf al iedere keer thuiskomen met alle zielige poesjes, cavia’s, konijntjes en honden die niemand wil ophalen. Via een oude bekende kwam ik terecht op de website van de Wereldwinkel in Zeist. Eerlijk gezegd dacht ik dat ze failliet waren, maar ze bleken een doorstart gemaakt te hebben. Ik wilde eigenlijk kijken naar de leuke artikelen die ze hebben, in het verleden had ik er nog wel eens wat gekocht, maar zag warempel ook een vacature. Ze zochten (en zoeken nog steeds!) vrijwilligers om de winkel te bemensen. Na een mail gestuurd te hebben werd ik snel uitgenodigd voor een gesprek. Ik werd zeer hartelijk ontvangen en voelde me ook gelijk op mijn gemak. Ik zou een paar keer op proef komen om te kijken of het wederzijds beviel en ben er bij wijze van spreken nooit meer weggegaan! Tevens werd ik gestrikt om het onderhoud van de website over te nemen en inmiddels doe ik ook mijn best om via geprinte en sociale media de winkel te promoten."

"Het werken in de winkel is superleuk en ook nog afwisselend. Het contact met de klanten is een heel fijn onderdeel. Heerlijk gevoel als een klant tevreden de deur uit gaat, ook al is het met een pak koekjes of een klein cadeautje waarbij je advies hebt kunnen geven. Maar ook leuk is het opmaken van de kas en het netjes houden en inrichten van de winkel (bijkomend voordeel is dat je altijd als één van de eersten ziet wat er allemaal te koop is). Daarnaast is het een gezellig en zeer gemotiveerd team dat de zaak draaiende houdt."

"Wat ik tof vind aan het hele concept Wereldwinkel is dat mensen in armere landen een eerlijk loon krijgen voor wat ze maken, of het nou om koffie, cacao, keramiek of vilten poppetjes gaat. Zelf wil ik ook graag eerlijk beloond worden voor mijn werk! Daarnaast staat duurzaamheid centraal, iets waar ik ook zeer veel waarde aan hecht. Ik hoop dat er gauw nog meer gezellige aardige mensen ons team komen versterken. Zelf heb ik heel gauw mijn draai gevonden, nu neem ik alleen geen zielige diertjes mee naar huis, maar wel heel veel leuke cadeau-artikelen."

 

Afbeeldingen

Kunnen wij je verder helpen?

Het team van de vrijwilligerscentrale staat voor je klaar. Voor al je vragen rondom vrijwilligerswerk neem contact met ons op.

Mail ons op:
info@vczeist.nl

 

Volg ons online

         

 

 
Cookie-instellingen