Voor organisaties: Training Het goede gesprek over niet-pluis ervaringen (1 & 15 maart)

502 keer bekeken 0 reacties

Begin

01-03-2022 om 13:00

Einde

01-03-2022 om 16:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Hoe ga je als coördinator op een goede manier in gesprek met vrijwilligers die achter de voordeur komen bij ouderen en daar het gevoel krijgen dat er iets niet in orde is? NOV biedt voor coördinatoren vrijwilligerswerk een training aan.

Soms vermoeden vrijwilligers bijvoorbeeld dat er beginnende dementie, verwaarlozing of huiselijk geweld is. Wat doe je als coördinator om ervaringen, emoties en morele dilemma’s bij vrijwilligers over deze niet-pluis situaties veilig bespreekbaar en hanteerbaar te maken? En zo hun zorgen en belasting te verminderen en ze gemotiveerd te houden.

Met deze vragen gaan we aan de slag in de training ‘Het goede gesprek over niet-pluis ervaringen’. In twee bijeenkomsten van maximaal 4 uur leer je als betaalde of onbetaalde coördinator gesprekken met groepen vrijwilligers te voeren over niet-pluis situaties en grensoverschrijdingen. We gaan in op omgaan met emoties, instappen op een passende gesprekslaag en effectief feedback geven. Ook bespreken we hoe je nazorg kunt bieden. In de training nemen we zoveel mogelijk de praktijk van de deelnemers als uitgangspunt.

2 dagdelen

Deze training bestaat uit 2 dagdelen en vinden plaats op: 

  • Dinsdag 1 maart van 13.00 tot 16.30 uur
  • Dinsdag 15 maart van 13.00 tot 16.30 uur

De trainingen worden gegeven door ervaren trainers die verbonden zijn aan het programma Samen Ouder Worden. Als mogelijk vindt de training live op locatie plaats. Mocht dit vanwege de coronamaatregelen niet kunnen, dan wordt de training digitaal gegeven.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via de website van het NOV.

0  reacties

Kunnen wij je verder helpen?

Het team van de vrijwilligerscentrale staat voor je klaar. Voor al je vragen rondom vrijwilligerswerk neem contact met ons op.

Mail ons op:
info@vczeist.nl

 

Volg ons online

         

 

 
Cookie-instellingen